JAK NALOŽIT S ODPADEM NA TÚRÁCH ?

 Všechny vás zdravím! Chci vám připomenout, že od této středy (3.3) běží na blogu nová série tzv. RYCHLOČLÁNEK, pokud nevíte o co jde, přečtěte si minulý článek  #1 a tam se dozvíte více informací. 

Možná se vám to může zdát jako provokace v této době, kdy nikam nemůžeme, ale jak se povolí výlety do přírody, bude se vám to hodit. 

Začneme třeba bioodpadem, jako jsou třeba zbytky jídla, papírové kapesníčky atd... To jsou věci, které příroda zvládne rozložit sama a proto je můžeme v přírodě nechat. Nejlépe na méně frekventovaném místě, v lese, prostě tam, kde není moc lidí. Dobré je tento odpad lehce ,,zahrabat", ať není všem na očích.

 Další je papír, ten se používá občas jako obalový materiál. Je dobré si tento obal schovat třeba do batohu a vyhodit ho do obvykle modrého kontejneru, na který určitě narazíte po cestě. Nebo, pokud budete dělat oheň, můžete ho spálit, popel je biologicky rozložitelný a v přírodě se rozloží. Nesmí jako třeba kelímek na kafe obsahovat plasty.

 Ty jsou asi nejčastějším obalem a jsou taky nejtěžší na rozložení, proto, pokud je vyhodíte do přírody, je pravděpodobné, že ho posbírají jiní nebo se tady bude válet další řádku let. Na většině turistických míst jsou koše na tříděný odpad. Třeba na horách jsou tzv. TŘIKOŠE. 

To jsou koše vyrobené z recyklovatelných materiálů a slouží k třídění odpadu na horách. Obecně platí, noste si svůj odpad s sebou, dokud ho nebudete moc správně roztřídit. Mějte hezký nový týden a nezapomeňte sledovat instagram pro více zákulisních informací. Nejpozději do dvou týdnů vám představím nový projekt, máte se na co těšit. Kuba🌳

Zdroj ekokom

Komentáře