JAK SVĚTLO BLBNE STROMY

V jednom z prvních článků jsme si povídali o tom, proč bychom neměli svítit v noci pouličními lampami. A co bychom měli dělat, abychom ani v noci neškodili přírodě a zvířatům žijící v ní. 

Hlavně ve městech se používají bílé led světla, která v noci osvětlují komunikace a ulice. Modré světlo škodí našim očím, proto bychom měli při dlouhodobém používání počítačů, telefonů (zařízení s obrazovkou vyzařující modré světlo) nosit brýle s ochranným filtrem, toto světlo vadí i stromům. Bílá světla jsou často v blízkosti stromů, toto světlo dopadá na větve a způsobuje u stromů dojem, že je léto a proto se i teď na podzim olisťují a místo holých větví vidíme nově vyrašené listy Stromy se budí a to není pro ně ani pro nás dobré, protože můžou zbytečně uhynout díky náhlé změně teplot. A my ta přicházíme o cenné generátory kyslíku. 
Proto bychom měli v noci, alespoň od určité hodiny světla zhasínat, abychom nezpůsobovali šoky jak živočichům tak i rostlinám. Navíc celosvětově ušetříme proud, který zejména v dnešní době vysokých cen energií pomůže zastavit nebo alespoň zpomalit růst cen. Kuba🌳🌱sledujte náš INSTAGRAM🌱





Komentáře