ODPAD VŠUDE KOLEM NÁS (I VE VESMÍRU)

 Při většině článků se zaměřujeme na problémy týkající se země, globálního oteplování, tání ledovců atd....

Od roku 1969, kdy jsme poprvé jako lidstvo vkročili na Měsíc se naše lety do vesmíru a různé vesmírné pokusy zněkolikanásobili.

Létání do vesmíru je určitě důležitá a do budoucna nevyhnutelná součást lidstva. Ovšem kvůli velkému množství fosilních paliv, které spotřebujeme hlavně při startu, trpí naše ovzduší. A nejen to, ve vesmíru po nás zůstávají nefunkční satelity, družice, motory z raket různé jejich součásti atd... To má za následek velké množství nebezpečného odpadu, který se vznáší kolem Země. Je to asi pro pokrok nutné, ale nemělo by se zapomínat na to, že pokud chceme osidlovat další planety, měli bychom být schopni zachovat a dobře hospodařit na té naší, protože máme jenom jednu.

Cílem tohoto článku je pouze poukázat na to, co po nás nejen na Zemi zůstává a že bychom měli být schopni po sobě uklidit i ve vesmíru. Pár projektů je v plném proudu a různé mechanismy speciálně navržené na sběr vesmírného odpadu, postupně uklízí vesmírný prostor, ovšem je to pořád málo, oproti tomu, co produkujeme při dalších raketových misích. 

Chraňme si naši planetu jak je to jen možné, protože máme jenom jednu. THERE IS NO PLANET B!:) Kuba 🌳

🌱sledujte nás na INSTAGRAMU🌱










Komentáře

Oblíbené příspěvky měsíce