PLÝTVÁNÍ

V dnešní moderní době, kdy máme všeho nadbytek, bychom se měli zamyslet nad plýtváním. 

S plýtváním se nejčastěji setkáváme u jídla. To je znát hlavně v restauracích v jídelnách nebo v domácnosti. Většinou nám zbývají zbytky jídel, které se musí vyhodit nebo v horším případě (školní jídelny) dostaneme něco k obědu ovoce jogurty atd.... a někteří je hned vyhodí. Plýtvá se tak energií, penězi, časem a surovinami. Výroba často zatěžuje planetu a namísto toho, abychom snědli co nejvíce, skončí potraviny na skládkách nebo v lepším případě v bio odpadu.

✅Jak neplýtvat ?! ✅

Nakupujte takové množství jaké jste reálně schopni spotřebovat. 

Dívejte se na trvanlivost a berte si co nejdelší, ať vám potraviny vydrží.

Choďte na menší nákupy vícekrát.

Pokud je to možné nakupujte průběžně. Jakmile vám něco dojde napište si to a při více položkách si je kupte, tak předejdete velkému množství zkažených potravin a alespoň budete vědět, kolik čeho máte.

Občas se něco zkazí, ale rozhodně se tomu dá předejít. Pokud budeme pozorní a ohleduplní k přírodě nebudeme muset nic vyhazovat jak třeba potraviny, tak naše finance. Kuba 🌳 Podpořte nás sledováním instagramu

Komentáře