PLÝTVÁNÍ
V dnešní moderní době, kdy máme všeho nadbytek, bychom se měli zamyslet nad plýtváním.
S plýtváním se nejčastěji setkáváme u jídla. To je znát hlavně v restauracích v jídelnách nebo v domácnosti. Většinou nám zbývají zbytky jídel, které se musí vyhodit nebo v horším případě (školní jídelny) dostaneme něco k obědu ovoce jogurty atd.... a někteří je hned vyhodí. Plýtvá se tak energií, penězi, časem a surovinami. Výroba často zatěžuje planetu a namísto toho, abychom snědli co nejvíce, skončí potraviny na skládkách nebo v lepším případě v bio odpadu.
✅Jak neplýtvat ?! ✅
Nakupujte takové množství jaké jste reálně schopni spotřebovat.
Dívejte se na trvanlivost a berte si co nejdelší, ať vám potraviny vydrží.
Choďte na menší nákupy vícekrát.
Pokud je to možné nakupujte průběžně. Jakmile vám něco dojde napište si to a při více položkách si je kupte, tak předejdete velkému množství zkažených potravin a alespoň budete vědět, kolik čeho máte.
Občas se něco zkazí, ale rozhodně se tomu dá předejít. Pokud budeme pozorní a ohleduplní k přírodě nebudeme muset nic vyhazovat jak třeba potraviny, tak naše finance. Kuba 🌳 Podpořte nás sledováním instagramu
Komentáře
Okomentovat