PAPÍR JAKO TREND

Papír začíná být čím dál více populární. Napomáhají tomu i plasty, které se díky novým zákonům pomalu ruší. Je papír ale dobrá alternativa ? 

Rozhodně je to obnovitelný zdroj, rozloží se v přírodě. Aby se mohl recyklovat, nesmí být mastný, špinavý atd.... Proto se značná část vyhodí na skládky nebo skončí ve spalovnách. 

Nadměrná těžba, hlavně deštných pralesů má za příčiny menší srážky, erozi půdy a na vykácené ploše nebude nic žít. Je to tzv. mrtvá půda, na které nic nepřežije a trvá mnoho let (bez zásahu člověka) než se přirozeně obnoví. 

Papír je také slabší v oblasti pohostinství. Třeba papírová brčka se rozpouštějí a tak se jich spotřebuje mnohem větší množství, že se to až nemusí vyplatit. Papírové tašky také nejsou nejlepší, zatím stále vede naše plátěná taška (nejlépe ze 100% bio bavlny, odkaz na článek o bio bavlně)

Za mě si myslím, že papír je dobrá alternativa v malém množství a nesmí se to rozhodně přehánět, je to lepší než plasty, ale ne na všechno. Nechci plasty podporovat, ale zase není dobré si vykácet všechny lesy kvůli trendu. Kuba 🌳 🌱Podpořte nás sledováním instagramu🌱

Komentáře