RYCHLOČLÁNEK #17 O HOUBIČKÁCH NA NÁDOBÍ

Na tento týden jsem vybral na ,,test,, houbičky na nádobí. Máme tady alternativy a jaké ?

Možností, kterou většina z nás v kuchyni využívá je houbička z plastu (polyesteru). Je levná, prodává se po více kusech a vydrží poměrně dlouho. Její nevýhoda je, že se nedá po použití recyklovat a musí skončit na skládce. 
Eko variantou je použít houbičku z bio tzv. spange. Jsou vyrobeny z lufa rostlin (něco jako mořská řasa). Výhodou je, že se dá zrcyklovat nebo vyhodit na kompost. Cena jako obvykle může být vyšší, ale vydrží vám déle a je i šetrnější k nádobí. Musíme se o ni ovšem starat. Po použití ji pořádně vymýt a nechat vyschnout. Kuba 🌳   instagram ecoplanet


Zdroj obrázku : reducewastenow

Komentáře