JAK SE STARAT O POKOJOVKY

Dneska vychází 50. článek, za tu dobu jsme probrali mnoho témat, začali vycházet 2 články týdně. Trošku mám občas problém vydat článek včas, ale jelikož mě to baví, takže se budu snažit na tom pracovat. Rozhodně neplánuju přestat, naopak. Na začátku srpna mám pro vás nachystaný nový projekt a překvapení, těšte se! Jdeme ale na článek.

V tom dnešním se zaměříme na pokojovky. 

Na začátku, pokud si chceme koupit rostliny do bytu nebo do domu si začínáme vybírat jaké. Jsou tu důležité faktory, jak postupovat při výběru.

Jeden z nich je vzhled, záleží pokud chceme kvetoucí nebo jenom zeleně rostoucí. Popínavé nebo stojaté. Jdeme na faktory:

1) STANOVIŠTĚ- Každá rostlina potřebuje jiné. Rostlinám, kterým vyhovuje stín mají radši severní a západní okno. Jižní a východní okno prospívá těm, kterým mají rády teplo a světlo.

2) SPOTŘEBA VODY- Tu má každá rostlina individuálně. Většinou se to dozvíme při koupi nebo na obale. Obecně platí, že by rostlina neměla být přemokřená, ale neměla by ani vyschnout.

3) VZDUŠNÁ VLCHKOST- Ta je obvzlášť důležitá. Většina rostlin pochází z tropů, kde je teplo a vlhko. Naše domy/byty jsou vyprahlé. Proto se rostlinám nemusí dařit. Pomůže zvlchčovač vzduchu, rosení nebo větrání.

Rostlinky jsou hezké na pohled a jsou i užitečné, vyrábí kyslík a zvlchučují vzduch v místnosti, snad vám těchno pár tipů pomohlo s výběrem. Kuba🌳 sleduj instagram

Komentáře