NOVÁ EKOLOGICKÁ KATASTROFA ?!

U Srí Lanky se potápí loď plná chemikálií, plastů a ropy. Loď nacházející se u pobřeží Srí Lanky se po 12 denním požáru začala potápět. 

Proč je to problém ? Loď veze chemikálie, 3 kontejnery s plastovými granulemi a jiné nebezpečné látky. Už teď tyto mikroplasty pokrývají 80 km západního pobřeží. Je to problém, protože mořští živočichové si tyto plasty pletou s potravou a může dojít k ucpání jejich těla, už teď se ví, že plastové granule zůstanou v moři napořád, jsou nerozložitelné. (Vyrábí se z nich třeba  plastové sáčky). 

Ropa z nádrží a jiné chemikálie mají velmi negativní dopad na mořské živočichy, rostliny, vodu.....Lidé žijící v této oblasti jsou závislé na rybolovu, takže pro ně je to taky velký problém. Vláda na Srí Lance zakázala rybolov na více jak 80 km. Mě přijde nepochopitelné, že v této době může dojít k havárii, jako je tato, při vyspělých technologiích a systémech by se tomuto mělo předcházet! Podle BBC to bude mít devastující vliv hlavně na podmořský život a tato oblast se bude regenerovat měsíce možná i roky. Kuba 🌳Instagram ecoplanet

Zdroj idnes

Komentáře

Oblíbené příspěvky měsíce