NIČIVÉ TORNÁDO V ČESKU

Tento týten ve čtvrtek 24. června se na jihu Moravy prohnalo tornádo. Mělo ničivé následky, zasáhlo Břeclavsko a Hodonínsko.Tornáda nejsou u nás běžná. Občas se stane, že se vytvoří ,,tornáda,,, která se ale nedotknou země, tudíš, teoreticky to tornáda nejsou, nebo tornáda, která jsou malá, takže se pouze vytvoří a po 10 - 15 sekundách se rozpadnou. Toto tornádo nejvíce zasáhlo obce Hrušky, Moravská Nová Ves, Lužice a Mikulčice.  Nejsem odborník na bouřky, tornáda a na klimatické změny, ale osobně si myslím , že to není to náhoda, jako není náhoda, že se stále více a rychleji otepluje, v létě začíná být normální teploty kolem 35⁰C.

Klima se otepluje a to je problém a toto jenom ukazuje na to, co způsobujeme. Příroda nám to začíná vracet, musíme se zamyslet, vzít si ponaučení a začít dělat změny v každodenním životě u nás ,,obyčejných,, lidí to začíná. Je pro mě zdéšující, že se tyto katastrofy začínají dít i u nás, toto není normální. Malé změny můžou později znamenat něco velkého.

Na tomto odkaze můžete přispět. Jde o sbírku darujme.cz a všechny vybrané peníze jdou na pomoc postiženým obcím. Zatím se vybralo skoro 155 miliónů korun a přispělo téměř 130 tisíc lidí. Uvidíme se příští týden u veselejšího článku. Kuba 🌳 instagram ecoplanet



Zdroj obrázku: tn.nova.cz

Komentáře

Oblíbené příspěvky měsíce