CO JE TO FLARING ?

Flaring v překladu pálení zemního plynu je jednou z mnoha negativ při těžbě ropy. Mimo získané ropy se také ,,vytěží,, zemní plyn. Jelikož je ho ve většině případě přebytek, nedojde k jeho zpracování a musí se pálit. 

Je to šetrnější než ho jen tak vypouštět do ovzduší, ovšem ani jedno není dobré. Při spalování se uvolňuje Co2 a jiné škodlivé látky, které jsou pro naši atmosféru špatné. V roce 2015 Světová banka spustila projekt Zero Routine Flaring by 2030. Cílem této iniciativy je postupně omezovat a snižovat množství nezpracovaného a spáleného zemního plynu. V roce 2017 bylo spáleno 141 miliard m3. Vlády zemí se zavázaly do roku 2030 snižovat množství spáleného plynu ve stávajících ropných ložiscích a zároveň omezit na nulu spáleného plynu v nově vzniklých ložiscích.

 Naše atmosféra je velmi důležitá, chrání nás před nebezpečným zářením, je tepelným štítem a proto bychom se měli chovat tak, aby se neničila příliš rychle nejlépe vůbec. Snad si to uvědomí i představitelé států a projekt Zero Routine Flaring by 2030 bude mít smysl. Kuba 🌳 instagram ecoplanet                     

Zdroj ekoblog







Komentáře

Oblíbené příspěvky měsíce