VODA

Voda je jednou z nejdůležitějších potřeb pro život. Na Zemi ¾ plochy zabírájí vodní plochy: oceány, moře, řeky a další. Z toho asi 4 % je sladká voda a pitná je zhruba půl procenta. To je opravdu málo a proto bychom neměli vodou plýtvat. 


Tady je pár základních tipů jak šetřit vodu

První tip je, že než vanu je lepší si dát sprchu, která by ovšem neměla být dlouhá, aby se objemu vody nevyrovnala té vaně.

Druhý tip je možnost koupit si úsporné hlavice do sprchy s tzv. perlátorem, které zjednodušeně provzdušňují vodu a tím pádem ji spotřebujete méně a to až o 40%. Ani to nepoznáte, proud vody bude stejný, ale objem vody bude menší. 

Třetí tip je, když si myjete zuby, nemějte puštěnou vodu. Tohle se může zdát jako samozřejmost, ale sposta lidí tohle pořád dělá a zbytečně. 

Čtvrtý tip je, aby jste, pokud máte myčku ji pouštěli, až bude plná. To samé by mělo platit i pro pračku.

A já přidám tip, který (jako všechny ostatní:)) děláme doma.

Pátý tip je, abychom neplýtvali vodou třeba když si chceme z teplé vody odpustit na studenou, tak máme vedle kohoutku v kuchyni konvičku, do které si vodu vždycky odpustíme a pak s ní zaléváme kytky, ty mají rády vodu bez chloru, a ten po čase z vody vyprchá, takže to prospívá všem.



Díky moc za přečtení článku, do komentářů mi můžete napsat, jaké tipy děláte vy a pokud máte ještě nějaké vy, vsadím se, že ano, tak mi je sem taky napište. Kuba🌳

Zdroj obrázků Euroclean

Komentáře