TŘÍDĚNÍ ODPADU

Všechny vás zdravím!
Při myšlence třídění odpadu se asi většině z nás vybaví různobarevné popelnice
na tříděný a komunální odpad.
Ve většině městech se třídí plast, papír, sklo, baterky, elektrospotřebiče, žárovky a komunální odpad a někde se také třídí bio odpad.
Třídění odpadu je takový základ, který by měl každý alespoň z části ve své domácnosti praktikovat. To, že odpady z barevnývh popelnic putují na zrecyklování a jenom malá část z něj putuje buď na spálení nebo na skládku a odpad z černé popelnice putuje většinou na skládku to asi víte. Ne všichni ale ví kam co přesně patří nebo netřídí úplně správně. 

Třídění odpadu je dost důležitá věc, my vlastně vracíme obalu, který by byl dříve vyhozen na skládku a zůstal by tam jen tak ležet, možnost stát se zase znova novým obalem a být použit klidně i na něco jiného. Toto je stručně jak funguje recyklace odpadu. Aktuálně třídí odpad zhruba 75% občanů ČR to je asi ¾ z celkového počtu obyvatel (nyní můžou být čísla trochu jiná, protože toto jsou výsledky ze začátku roku 2020). Každý znás průměrně vytřídil 51,3 kg odpadu. 
O recyklaci v České republice se stará hlavně   společnost EKO-KOM, která má na starost popelnice, nová sběrná místa svoz tříděného odpadu a hlavně po té co se odpad sveze do třídírny odpad roztřídit a zajistit jeho další využití. Toto by bylo ve skratce o třídění odpadů a jejich následné recyklaci. Kuba🌳
Můj instagram @ecoplanetcz

Zdroj: ekokom

Komentáře